Dr. Sarphatihuis

Dr. Sarphatihuis

De renovatie in het Amsterdamse verpleeghuis `Dr. Sarphatihuis` is een mooi voorbeeld van energiebesparing door het vervangen van de verlichtingsarmaturen in combinatie met een DALI lichtregeling.

In het Dr. Sarphatihuis zijn recente verbouwingen van de woonkamers gepaard gegaan met het duurzamer maken van het zorgtehuis. Dit heeft geresulteerd in het vervangen van de conventionele PL downlights door Fosnova Office Ledverlichting van Attiva, wat een directe energiebesparing van 50% heeft opgeleverd. Bovendien zijn de armaturen voorzien van DALI-drivers en aangesloten op een lichtmanagementsysteem. Door de intelligente programmering wordt naast de additionele energiebesparing ook het comfort van de bewoners verhoogd. De verlichting brand alleen wanneer en waar dat nodig is. Door de armaturen te dimmen op plekken waar dat nodig is ontstaan er diverse lichtniveau's in de woonkamer voor de diverse activiteiten (zoals TV kijken, lezen, kaarten, eten), wat de sfeer verhoogd.