• Ook deze week is het weer druk met de activiteiten in onze showroom. Vandaag en morgen een DALI softwaretraining vo… https://t.co/3jEvzaE5f4

Specialist in DALI lichtregelsystemen en leverancier van LED-drivers, LED-modules en LED-systemen

Met ons team van engineers, productspecialisten, logistieke medewerkers en de verkoopafdeling zijn wij in staat u als adviseur, installateur of gebruiker een totaal service te leveren.

Ga snel naar:

Laatste nieuws

OK's Ziekenhuis Gelderse Vallei

Het ziekenhuis Gelderse Vallei is 16 jaar geleden gebouwd. Na de bouw is het ziekenhuis in gebruik genomen en functioneert als algemeen ziekenhuis. In het ziekenhuis zijn nu 10 operatiekamers aanwezig. Om te zorgen dat het ziekenhuis in de toekomst kan voldoen aan de wensen en eisen voor alle typen operaties dienen aanpassingen gedaan te worden. Op de positie van het huidige OK complex en de aangrenzende ruimten zal een nieuw OK complex worden gerealiseerd wat voldoende capaciteit voor het ziekenhuis bevat. Helvar heeft van installateur BAM Bouw en Techniek - Regio Oost de opdracht ontvangen voor het leveren van een lichtregelsysteem voor de het nieuwe OK complex. Het lichtregelsysteem bestaat uit sensoren voor beweging- en daglichtdetectie, inputunits ten behoeve van de handmatige bediening en een touchscreen voor de centrale sturingen. Daarnaast wordt er een koppeling met de regeltechniek gemaakt door middel van de 435 BACnet-gateway.

Lees meer

Nieuwbouw bibliotheek Deventer

Aan de Stromarkt in Deventer verrijst de nieuwe Openbare Bibliotheek. Bij het ontwerp van het hedendaagse gebouw is goed nagedacht over de positie ervan in de historische binnenstad. Het wordt een mooi transparant gebouw dat optimaal inspeelt op het gebruik van een bibliotheek in de huidige samenleving. Minder zichtbaar maar niet minder interessant zijn de technische installaties. EWZ adviseurs uit Harderwijk heeft de installaties ontworpen en het bestek geschreven en hierbij duidelijk voor betrouwbare en energie-efficiënte systemen gekozen. Dit geldt zo ook voor het omschreven lichtregelsysteem welke modulair en schaalbaar dient te zijn op basis van het standaard open DALI protocol. Helvar heeft vanaf het begintraject met de inschrijvende installateurs meegedacht over de invulling van het bestek en de mogelijkheden. Uiteindelijk heeft Helvar de opdracht van Van Dorp installaties BV uit Amersfoort ontvangen voor het leveren en in bedrijf stellen van het lichtregelsysteem. Het is een van de eerste projecten waar een sensor van het nieuwe sensorplatform van Helvar in toegepast zal worden. Het unieke aan deze nieuwe 321 sensor is de multi-directionele dekking. Deze techniek zorgt ervoor dat de detectie minder afhankelijk is van de bewegingsrichting dan andere PIR-sensoren, en er dus minder sensoren nodig zijn om een volledige detectie te realiseren.

Lees meer

Opdracht Ingenhouszhof blok B & C

In opdracht van INCO leveren wij het lichtmanagementsysteem voor het zorgcentrum Ingehouszhof Blok B & C in Amsterdam. De twee nieuwe gebouwen van het zorgcentrum krijgen ruimte voor 80 zorgwoningen en 40 seniorenappartementen. Medio 2018 moet het zorgcentrum opgeleverd worden. De binnenverlichting in de algemene ruimten wordt hoofdzakelijk door middel van bewegingssensoren aangestuurd. Op plaatsen waar bewegingssensoren niet de gewenste werking hebben worden er pulsdrukkers toegepast. De 444 mini inputunits zorgen ervoor dat de pulsdrukkers toegepast kunnen worden in het systeem. De buitenverlichting wordt door middel van relaisunits via ons systeem geschakeld. Naast de sturing van de verlichting wordt ook alle zonwering via het DALI lichtmanagementsysteem aangestuurd. Dit gebeurd door het toepassen van een weerstation waardoor de zonwering op basis van zonlicht, wind en regen op en neer gestuurd wordt. De centrale bediening wordt door middel van een touchscreen gerealiseerd. Op het touchscreen worden ook storingsmeldingen en andere signaleringen weergegeven via een koppeling met PRIVA.

Lees meer

BlokhuisPoort Leeuwarden

Wij hebben opnieuw een opdracht ontvangen van installateur Pranger-Rosier. Deze keer voor het leveren en programmeren van het lichtmanagementsysteem voor de nieuwe bibliotheek Blokhuispoort in Leeuwarden. deBlokhuisPoort is een voormalige strafgevangenis en heeft tot december 2007 dienst gedaan als huis van bewaring. Na de sluiting heeft het complex verschillende nieuwe bestemmingen gekregen. Tegenwoordig is het een cultureel bedrijvencentrum voor commerciële en culturele zaken. Alle verlichting, vanaf de begane grond tot en met de 3e verdieping, is op het DALI lichtmanagementsysteem aangesloten en wordt op deze manier voorzien van intelligentie. Op centraal geplaatste touchscreens is de verlichting eenvoudig te bedienen en zijn storingsmeldingen van andere installaties zichtbaar.

Lees meer

Productgroepen

Helvar is specialist in energie-efficiënte oplossingen voor de verlichtingsindustrie. Ons uitgebreide assortiment omvat componenten voor eenvoudige lichtregeling, complete intelligente lichtmanagementsystemen, LED-drivers, LED-modules en LED-systemen.

 

Lichtregeling, lichtmanagement

De door Helvar ontwikkelde systemen combineren 'DALI' en 'Ethernet', betrouwbare open standaarden.
Onze systemen garanderen innovatieve lichtoplossingen met heldere en aantoonbare energiebesparing.

Meer lichtregeling

LED-drivers & LED-modules

Wij hebben een uitgebreid aanbod LED drivers en LED modules en armatuurgebonden systemen. Naast het gebruik als losse componenten kunnen deze ook gecombineerd worden om een slimme verlichtingsinstallatie te realiseren.

Meer LED