Home / Nieuws / Nieuwe opdrachten voor projecten op Schiphol

Nieuwe opdrachten voor projecten op Schiphol

Projecten | 30-03-2016

Parkeergarage P3 en Hoofdkantoor Samsung
Helvar blijft ook de komende tijd actief op en rond Schiphol. Na de oplevering van o.a. P1, de gatehuizen, gebouw G-H, Schiphol NL boulevard en het naastgelegen Hilton Hotel hebben we opdracht voor de lichtregeling van de verlichting van het nieuwe parkeergebouw P3 en voor de lichtregeling van de verlichting van het nieuwe hoofdkantoor in Nederland van elektronicagigant Samsung.

Parkeergarage P3
Voor Schiphol Parking & Mobility Services wordt bij de entree van het langparkerenterrein P3 een nieuw parkeergebouw gebouwd. De parkeergarage krijgt ruim 2600 parkeerplaatsen verspreid over zes lagen, waarvan 5 bovengronds. De parkeergarage is duidelijk en gestructureerd van opzet zodat reizigers eenvoudig de weg kunnen vinden.

De verlichtingsarmaturen zijn voorzien van DALI drivers en aangesloten op een DALI-Ethernet netwerksysteem. Middels sensoren wordt de verlichting automatisch gestuurd, daarnaast is de verlichting centraal door een touchscreen te bedienen en te monitoren. 

Het DALI protocol wordt met steeds grotere regelmaat standaard toegepast in verlichtingsarmaturen, hierdoor wordt de meerprijs van een dimbare lichtinstallatie sterk verminderd wat als voordeel heeft dat een lichtregeling zich snel terugverdiend. Daarnaast geeft een intelligent lichtregelsysteem het voordeel dat de levensduur van de LED armaturen optimaal blijft door het dimmen van de armaturen en dus minder warmteontwikkeling heeft.

Installateur: De Bosman Bedrijven B.V. Amersfoort.


Hoofdkantoor van Samsung
Samsung verhuist het hoofdkantoor van Delft naar Schiphol en kiest daarmee voor een centrale locatie die zeer goed bereikbaar is. Het nieuwe kantoor heeft een oppervlakte van circa 6.800 vierkante meter inclusief parkeerplaatsen. 

We hebben de opdracht van Techno Telematica BV uit Hoofddorp ontvangen voor dit project. Techno Telematica B.V. is gespecialiseerd in de aanleg van netwerk bekabeling, elektrotechnische werkzaamheden en infrastructurele projecten en zal installatie van de 22 DALI stand-alone systemen voor hun rekening nemen. De software engineers van Helvar zullen de inbedrijfstelling op locatie uitvoeren.