• In opdracht van het consortium NACH levert Helvar het complete lichtmanagementsysteem voor de nieuwe Rechtbank Amst… https://t.co/Daqrzmsw8X

Specialist in DALI lichtmanagementsystemen en leverancier van LED-drivers en LED-modules

Met ons team van engineers, productspecialisten, logistieke medewerkers en de verkoopafdeling zijn wij in staat u als adviseur, installateur of gebruiker een totaal service te leveren.

Ga snel naar:

Laatste nieuws

Nieuw in opdracht: DC Hendi en DC Harnaschpolder

Nieuwe distributiecentra schieten in Nederland als paddenstoelen uit de grond. Duurzaam bouwen is de standaard en in een duurzaam DC kan een lichtmanagementsysteem natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben recent opdracht ontvangen van Wijco Technics voor het nieuwe DC Hendi en DC Harnaschpolder. Beide gebouwen hebben een BREEAM ‘Very Good’ ambitie.    Voor DC Hendi zorgen wij voor de aansturing van de verlichting en de zonwering in combinatie met een weerstation. Er wordt een BACnet koppeling gerealiseerd om het systeem te integreren met het gebouwbeheersysteem. Voor de handmatige bediening wordt een 10” touchscreen toegepast.   Een mooie functionaliteit voor DC Harnaschpolder is dat onze sensoren in de toiletten, naast het aansturen van de verlichting, ook de afsluiters aansturen van de watertoevoer. Dit is een BREEAM eis waar dankzij ons systeem eenvoudig aan voldaan kan worden. 

Lees meer

ActiveAhead zorgt voor optimale verlichting bij IKC Het Saffier in Zwolle

Het nieuwe kindcentrum Het Saffier in Zwolle is voorzien van ons draadloze en zelflerende systeem ActiveAhead. De armaturen van Leding Light zijn allemaal voorzien van een Node en multisensor, welke draadloos met elkaar verbonden zijn in een mesh netwerk. Bekijk de video en kom te weten hoe het systeem werkt en wat de voordelen zijn.  

Lees meer

Lichtmanagementsysteem voor scholencomplex Winkler Prins

Wij hebben van Niemeijer Installatietechniek de opdracht gekregen voor het leveren van het lichtmanagementsysteem voor het nieuwe scholencomplex van Winkler Prins te Veendam.   Het nieuwe complex bestaat uit twee gebouwen die beide worden voorzien van ons lichtmanagementsysteem. Naast de sturing van alle verlichting en zonwering wordt het E-Monitor platform toegepast voor de monitoring van de noodverlichting.  Dit platform voert automatisch functie- en duurtesten uit en stuurt een rapportage naar de onderhoudspartij. De uitgevoerde werkzaamheden kunnen eenvoudig worden gerapporteerd in het logboek zodat je altijd weet wanneer er onderhoud is gepleegd en wat er gedaan is.   Ook wordt het lichtmanagementsysteem via BACnet gekoppeld met het klimaatsysteem. Zo kunnen beide systemen doen waar ze goed in zijn maar zijn ze toch eenvoudig en gebruiksvriendelijk te bedienen. 

Lees meer

De kleinste sensor met ingebouwde draadloze connectiviteit

ActiveAhead Node Sense (5634) Helvar heeft de kleinste sensor node ontwikkeld die op dit moment beschikbaar is. De Node Sense is een mooie toevoeging aan ActiveAhead – een uniek draadloos en zelflerend lichtmanagementsysteem. De Node Sense combineert een processor, radio, multisensor en een aansluitkabel in één product. Met de Node Sense is het nog eenvoudiger om een armatuur van intelligentie te voorzien. De minimale inbouweisen zorgen voor flexibiliteit bij het ontwerpen van het armatuur. Daarnaast zorgt de antenne in de Node Sense dat het bereik optimaal is en dus zorgt voor een uitstekende verbinding met de nodes in de omgeving. De Node Sense is geschikt voor Freedom LED drivers en in combinatie met de ActiveAhead Adapter DA voor iedere DALI driver. Meer informatie   ActiveAhead Adapter DA (5610) Deze adapter maakt het mogelijk om van ieder armatuur met een standaard DALI driver een intelligent ActiveAhead armatuur te maken. De adapter voedt de DALI-lijn voor 1-4 armaturen en de ActiveAhead node. Zowel de ActiveAhead Node Sense als de ActiveAhead Node kunnen aangesloten worden op de adapter. Meer informatie Meer over ActiveAhead Helvar valt in de prijzen met ActiveAhead Lux Awards: Controls Product of the Year 2020 De juryleden waarderden ActiveAhead omdat het met één intelligent draadloos platform meerdere problemen kan oplossen. Ze waren vooral onder de indruk van het unieke zelflerende algoritme. Dit verlaagt de operationele kosten door het licht op het niveau te houden waarop het nodig is. ActiveaAhead is schaalbaar en stuurt zichzelf aan en kan worden aangesloten op een monitoring- en onderhoudsysteem in de cloud.   Frost & Sullivan: Company of the Year 2020 Ieder jaar wordt er door Frost & Sullivan een Company of the Year award gepresenteerd aan een organisatie met een uitstekende groeistrategie en implementatie in haar vakgebied. De prijs erkent een hoge mate van innovatie van producten en technologieën en het leiderschap in klantwaarde en marktpenetratie.   

Lees meer

Productgroepen

Helvar is specialist in energie-efficiënte oplossingen voor de verlichtingsindustrie. Ons uitgebreide assortiment omvat componenten voor eenvoudige lichtregeling, complete intelligente lichtmanagementsystemen, LED-drivers, LED-modules en LED-systemen.

 

Lichtmanagement

De door Helvar ontwikkelde systemen combineren 'DALI' en 'Ethernet', betrouwbare open standaarden.
Onze systemen garanderen innovatieve lichtoplossingen met heldere en aantoonbare energiebesparing.

Meer lichtmanagement

LED componenten

Wij hebben een uitgebreid aanbod LED drivers en LED modules en armatuurgebonden systemen. Naast het gebruik als losse componenten kunnen deze ook gecombineerd worden om een slimme verlichtingsinstallatie te realiseren.

Meer LED