• In opdracht van het consortium NACH levert Helvar het complete lichtmanagementsysteem voor de nieuwe Rechtbank Amst… https://t.co/Daqrzmsw8X

Specialist in DALI lichtregelsystemen en leverancier van LED-drivers, LED-modules en LED-systemen

Met ons team van engineers, productspecialisten, logistieke medewerkers en de verkoopafdeling zijn wij in staat u als adviseur, installateur of gebruiker een totaal service te leveren.

Ga snel naar:

Laatste nieuws

Seminar - Hoe cloud oplossingen de wereld van verlichting veranderen

De enorme groei die cloudcomputing de afgelopen jaren heeft doorgemaakt is ook de verlichtingswereld niet ontgaan. Het verlichtingsnetwerk is een van de meest fijnmazige netwerken in een gebouw. Een enorme bron van data. Cloud services zorgen ervoor dat deze data gebruikt kan worden om een gezond en efficiënt gebouw te realiseren. Onder andere door het analyseren van bewegings- en bezettingsdata, het optimaliseren van sensortijden en het mogelijk maken van predictive maintenance.   Wij nodigen u van harte uit om hier alles over te weten te komen tijdens het seminar op 19 februari. Met een uitgebreid programma en gastsprekers Philippe Hougardy - Business Development Manager IoT Amazon, Ilkka Mäkelä – Global Service Sales Director Helvar en Thet Oo – Global Product Manager Helvar belooft het een interessante dag te worden. Locatie: Helvar Experience Center, Ambachtstraat 3 in Leerdam Datum: 19 februari Tijd: 09:30 - 16:00 uur   Programma & aanmelden  

Lees meer

Alden Biesen - lichtsturing voor de architecturale verlichting

Alden Biesen is een van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio. Het is een schitterende erfgoedsite en een cultureel centrum van de Vlaamse Overheid. Helvar heeft in nauwe samenwerking met de lichtontwerper, de Vlaamse Overheid, de aannemer en de installateur de lichtsturing gerealiseerd voor de architecturale verlichting. In opdracht van de Vlaamse overheid heeft Spectrum Advies & Design het lichtontwerp verzorgd. Het lichtontwerp is zowel gericht op de functionele verlichting als op de belevingsverlichting en zorgt voor een optimale visuele beleving voor de bezoekers.   Het lichtmanagementsysteem zorgt ervoor dat de verlichting volledig naar wens ingesteld kan worden en perfect aansluit bij het lichtplan. Geautomatiseerde scene schakelingen zorgen voor de juiste lichtsetting op ieder moment. Daarnaast is het mogelijk om de verlichting handmatig te bedienen via een touchscreen. Dit maakt het mogelijk dat de verlichting eenvoudig aangepast kan worden als er evenementen georganiseerd worden.   Samen met de lichtontwerper zijn onze software engineers ’s nachts aanwezig geweest om de verlichting te configureren. Ook is er een serviceabonnement afgesloten waardoor wij altijd op afstand aanpassingen door kunnen voeren.

Lees meer

Hoofdkantoor en DC Van Marcke Kortrijk voorzien van Helvar lichtmanagement

Begin 2019 opende Van Marcke een nieuw hoofdkantoor en distributiecentrum in Kortrijk. Het gebouw is maar liefst 90.000 m2 groot, volledig CO2 neutraal en water onafhankelijk. Naast de warmte- en waterinstallaties is ook het lichtmanagementsysteem een belangrijk onderdeel in het duurzame gebouw. Maarten Vanthournout, teamleider Technische Dienst bij Van Marcke, legt uit waarom Van Marcke voor ons lichtmanagementsysteem gekozen heeft en wat de bevindingen zijn met het systeem.    

Lees meer

LED Lighting & Technology Conference 2019

Op donderdag 28 november nemen wij deel aan de LED Lighting & Technology Conference 2019. Tijdens deze conferentie komt u door middel van een uitgebreid lezingenprogramma en een kennismarkt alles te weten over de laatste innovaties op het gebied van LED-technologie. Jurgen van der Kolk, product specialist Lighting Essentials, geeft een lezing over Bluetooth Low Energy Mesh. In de lezing legt Jurgen uit hoe het BLE-mesh is ontstaan uit de bekende BLE techniek welke al vele jaren beschikbaar is. Daarnaast gaat hij in op vragen als: waarom een mesh netwerk, hoe het werkt, welke informatie en data is beschikbaar en hoe kan BLE-mesh gebruikt en toegepast worden? Tijd: 14:45 - 15:05 Meld u gratis aan met de code LED3008 of via https://registration.n200.com/survey/25mmn4e52zvkx?actioncode=LED3008

Lees meer

Productgroepen

Helvar is specialist in energie-efficiënte oplossingen voor de verlichtingsindustrie. Ons uitgebreide assortiment omvat componenten voor eenvoudige lichtregeling, complete intelligente lichtmanagementsystemen, LED-drivers, LED-modules en LED-systemen.

 

Lichtregeling, lichtmanagement

De door Helvar ontwikkelde systemen combineren 'DALI' en 'Ethernet', betrouwbare open standaarden.
Onze systemen garanderen innovatieve lichtoplossingen met heldere en aantoonbare energiebesparing.

Meer lichtregeling

LED-drivers & LED-modules

Wij hebben een uitgebreid aanbod LED drivers en LED modules en armatuurgebonden systemen. Naast het gebruik als losse componenten kunnen deze ook gecombineerd worden om een slimme verlichtingsinstallatie te realiseren.

Meer LED