• In opdracht van het consortium NACH levert Helvar het complete lichtmanagementsysteem voor de nieuwe Rechtbank Amst… https://t.co/Daqrzmsw8X

Specialist in DALI lichtmanagementsystemen en leverancier van LED-drivers en LED-modules

Met ons team van engineers, productspecialisten, logistieke medewerkers en de verkoopafdeling zijn wij in staat u als adviseur, installateur of gebruiker een totaal service te leveren.

Ga snel naar:

Laatste nieuws

Seminar 'Intelligent lichtmanagement in gebouwen'

Als leverancier van intelligente lichtsturingen en lichtmanagement oplossingen vertellen wij u graag alles over de techniek in de praktijk. Tijdens het seminar komen alle ins en outs aan bod over het DALI-2 protocol, de gegenereerde data uit een lichtmanagementsysteem en de integratie met andere gebouw gebonden installaties. Op 3 november wordt het seminar gegeven in het Notiz Hotel in Leeuwarden. Het Notiz Hotel is niet alleen een prachtige locatie, het is ook voorzien van een Helvar lichtmanagementsyteem. Het systeem is via een koppeling geïntegreerd met diverse andere systemen in het gebouw. Onze klant laat graag zien hoe dit gerealiseerd is en geeft een demo van de werking van het systeem. Op 11, 16 en 18 november wordt het seminar gegeven in ons Experience Center in Leerdam. In ons Experience Center kunnen wij u alle mogelijkheden van onze systemen laten zien én beleven.   Inschrijven

Lees meer

Geïntegreerd lichtmanagementsysteem Notiz Hotel Leeuwarden

Wij hebben in opdracht van Pranger-Rosier Installaties een prachtig systeem gerealiseerd voor Notiz Hotel (Stenden Hotel). Het hotel, wat gerund wordt door studenten, is volledig vernieuwd. Het Helvar systeem is in de hotelkamers geïntegreerd met Hoteza, een app voor ‘in-room entertainment’. In deze video vertelt de directeur, Anton van der Sluis, over de nieuwste technologische snufjes die zijn toegepast in het hotel en legt IT manager Kashif Mahmood uit waarom er gekozen is om het Helvar systeem te integreren met Hoteza.  

Lees meer

Lichtmanagementsysteem voor hoofdkantoor Adyen Amsterdam

Het voormalige warenhuis van Hudson’s Bay aan het Rokin in Amsterdam wordt getransformeerd naar een nieuw hoofdkantoor voor Adyen. Wij hebben van ENGIE Services Nederland opdracht gekregen om dit prachtige pand te voorzien van een lichtmanagementsysteem. Voor de aansturing van de verlichting worden sensoren toegepast voor daglicht- en bewegingsdetectie en een touchscreen voor centrale bediening. Ook de zonwering wordt aangestuurd door ons systeem, in combinatie met een weerstation.  Het systeem wordt gekoppeld met de brandmeldcentrale en het alarm- en gebouwbeheersysteem. Hierdoor kan de verlichting bij calamiteiten per verdieping naar 100% gestuurd worden en kunnen onze sensoren ook gebruikt worden om het klimaatsysteem aan te sturen. De ambitie is om te voldoen aan de duurzaamheidseisen van BREEAM Very Good. Daarvoor is het noodzakelijk dat de verlichting per 40 m² handmatig bediend kan worden. Dit kunnen wij eenvoudig realiseren door het toepassen van onze gratis SceneSet app. Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Jermain Soeto! Foto credit: Erik Swierstra

Lees meer

Nieuw in opdracht: DC Hendi en DC Harnaschpolder

Nieuwe distributiecentra schieten in Nederland als paddenstoelen uit de grond. Duurzaam bouwen is de standaard en in een duurzaam DC kan een lichtmanagementsysteem natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben recent opdracht ontvangen van Wijco Technics voor het nieuwe DC Hendi en DC Harnaschpolder. Beide gebouwen hebben een BREEAM ‘Very Good’ ambitie.    Voor DC Hendi zorgen wij voor de aansturing van de verlichting en de zonwering in combinatie met een weerstation. Er wordt een BACnet koppeling gerealiseerd om het systeem te integreren met het gebouwbeheersysteem. Voor de handmatige bediening wordt een 10” touchscreen toegepast.   Een mooie functionaliteit voor DC Harnaschpolder is dat onze sensoren in de toiletten, naast het aansturen van de verlichting, ook de afsluiters aansturen van de watertoevoer. Dit is een BREEAM eis waar dankzij ons systeem eenvoudig aan voldaan kan worden. 

Lees meer

Productgroepen

Helvar is specialist in energie-efficiënte oplossingen voor de verlichtingsindustrie. Ons uitgebreide assortiment omvat componenten voor eenvoudige lichtregeling, complete intelligente lichtmanagementsystemen, LED-drivers, LED-modules en LED-systemen.

 

Lichtmanagement

De door Helvar ontwikkelde systemen combineren 'DALI' en 'Ethernet', betrouwbare open standaarden.
Onze systemen garanderen innovatieve lichtoplossingen met heldere en aantoonbare energiebesparing.

Meer lichtmanagement

LED componenten

Wij hebben een uitgebreid aanbod LED drivers en LED modules en armatuurgebonden systemen. Naast het gebruik als losse componenten kunnen deze ook gecombineerd worden om een slimme verlichtingsinstallatie te realiseren.

Meer LED