• Een nieuwe Helvar sensor familie! Van toepassing in kantoren of ziekenhuizen en van IP bescherming tot plaatsing o… https://t.co/g9CTwDC8aO

Specialist in DALI lichtregelsystemen en leverancier van LED-drivers, LED-modules en LED-systemen

Met ons team van engineers, productspecialisten, logistieke medewerkers en de verkoopafdeling zijn wij in staat u als adviseur, installateur of gebruiker een totaal service te leveren.

Ga snel naar:

Laatste nieuws

Nieuwe LED driver platformen

Het LED componenten portfolio van Helvar is uitgebreid met twee compleet nieuwe LED driver platformen. Deze nieuwe platformen maken nóg meer verlichtingstoepassingen mogelijk. Helvar is al 97 jaar expert in het ontwerpen van elektronica en software. De nieuwe LED driver platformen zijn volledig gebaseerd op wensen van onze klanten en zijn het bewijs van een sterk klantgerichte filosofie op het gebied van productontwikkeling.   De nieuwe platformen bestaan onder andere uit DALI-2 drivers met de hoogste dimkwaliteit tot 1%, Switch-Control en schakelbare (AAN/UIT) drivers. De stroom instellingen van de drivers kunnen snel en eenvoudig ingesteld worden. De lichtopbrengst is met deze drivers van de hoogste kwaliteit met een extra lage ‘flicker/ripple’. De eerste drivers van de nieuwe platformen zijn al beschikbaar en de beide platformen zullen gedurende 2018 worden aangevuld. HE voor High Efficiency Deze nieuwe en zeer efficiënte reeks LED drivers zorgt – zoals de naam van het platform al aangeeft – voor de grootste energie-efficiëntie. De niet-geïsoleerde drivers zijn beschikbaar tussen de 35W en 65W. De HE-serie bestaat uit twee verschillende lineaire profielen, waarbij het nieuwe SLIM profiel geïntroduceerd wordt met een metalenbehuizing van 16 mm. De meeste LED drivers binnen de HE-serie hebben een limiet van 250V als maximale uitgangsspanning wat zorgt voor een perfecte combinatie met de nieuwste LED modules.   SE voor SELV < 60V De nieuwe LED drivers binnen de SE-serie zorgen voor een verdubbeling van het aanbod SELV60 drivers van Helvar. Deze drivers zijn beschikbaar met een plastic compacte behuizing en met een metalen lineaire behuizing en hebben een vermogen tot 51W. Voor de SE-serie introduceert Helvar ook nieuwe trekontlastingen waaronder de LOOP trekontlasting. Deze trekonlasting maakt het mogelijk om door te lussen. Daarnaast zorgen de nieuwe trekontlastingen voor een snelle, eenvoudige installatie en veelzijdige toepassingen. Tijdbesparend en effectief!  

Lees meer

Nieuwe, geavanceerde sensor familie!

Helvar onthult een nieuwe, geavanceerde sensor familie Helvar, wereldleider in intelligente verlichting, introduceert een nieuwe sensor familie. Het productportfolio van Helvar is constant in ontwikkeling en heeft nu vier nieuwe, geavanceerde sensoren - 320 PIR SENSOR, 321 MULTISENSOR, 322 HIGH BAY SENSOR en de 341 CORRIDOR SENSOR. De nieuwe, high-end sensoren zorgen voor maximale energiebesparing in een geautomatiseerd lichtmanagementsysteem. De sensoren beschikken over state-of-the-art optiek wat voor een erg nauwkeurige detectiegevoeligheid zorgt. Daarnaast zorgen de uitstekende prestaties voor optimaal comfort voor de gebruiker en dat de sensoren geschikt zijn voor uiteenlopende toepassingen. Van toepassing in kantoren, scholen of ziekenhuizen en van IP bescherming tot plaatsing op grote hoogten; onze sensoren kunnen eenvoudig toegepast worden in iedere denkbare situatie. Helvar - maakt lichtsturing eenvoudig.   320 PIR SENSOR - BEWEGING Erg gevoelig en uitstekend in het detecteren van minimale beweging. Belangrijkste eigenschappen • PIR - Passive Infra-red Sensor • Hoge gevoeligheid • Multi-directionele detectie • 5 mA DALI voeding Meer informatie       321 MULTISENSOR - DAGLICHT EN BEWEGING Even gevoelig als de 320 PIR sensor maar met een lichtsensor voor daglichtdetectie. Nóg meer energiebesparing! Belangrijkste eigenschappen • PIR - Passive Infra-red Sensor • Lichtsensor voor daglichtdetectie • Hoge gevoeligheid • Multi-directionele detectie • 5 mA DALI voeding Meer informatie       322 HIGH BAY PIR SENSOR - DAGLICHT EN BEWEGING Voor automatische lichtregeling op grote hoogten, zoals bijvoorbeeld in distributiecentra. Belangrijkste eigenschappen • Te plaatsen tot wel 17 m hoog • Hoge gevoeligheid • IP65 dus beschermt tegen stof en water • Multi-directionele detectie • Programmeerbare 'bright-out' functie • 5 mA DALI voeding Meer informatie       341 CORRIDOR PIR SENSOR - BEWEGING Past qua ontwerp niet echt bij de vorige sensoren maar dat zorgt er wel voor dat deze sensor perfect toegepast kan worden in gangen. Belangrijkste eigenschappen • Tot 41 m detectie met maar één sensor • Instelbare detectiegevoeligheid • Speciale lenzen beschikbaar • 20 mA DALI voeding Meer informatie    

Lees meer

HelloFresh Bleiswijk

Het nieuwe distributiecentrum (20 860 m²) van Hellofresh in Bleiswijk wordt de komende weken voorzien van een Helvar lichtregelinstallatie. Met het ontwerp en de bouw wordt gestreeft naar de één na hoogste Breeam kwalificatie; Excellent.  Helvar heeft de opdracht ontvangen van installatiebedrijf vanPanhuis uit Hoogeveen.  

Lees meer

Klooster NHTV Campus Breda

Het kloostergebouw van de NHTV Campus in Breda wordt op dit moment verbouwd. Naast de verbouwing van het bestaande pand worden beide binnentuinen overkapt. Enkel aan de nieuwe entree is straks aan de buitenkant een vernieuwing te zien.  In het klooster komen o.a. een grote bibliotheek, een studielandschap, restaurants en een ServiceDesk, vanaf september gaan de lessen van start.  Op de website van Stichting NHTV is de voortgang te zien. Van Aalst Elektro uit Breda heeft het lichtmanagementsysteem ontworpen op basis van de componenten en functionaliteiten van het Helvar netwerksysteem. De engineers van Helvar zullen binnenkort starten met de programmering. 

Lees meer

Productgroepen

Helvar is specialist in energie-efficiënte oplossingen voor de verlichtingsindustrie. Ons uitgebreide assortiment omvat componenten voor eenvoudige lichtregeling, complete intelligente lichtmanagementsystemen, LED-drivers, LED-modules en LED-systemen.

 

Lichtregeling, lichtmanagement

De door Helvar ontwikkelde systemen combineren 'DALI' en 'Ethernet', betrouwbare open standaarden.
Onze systemen garanderen innovatieve lichtoplossingen met heldere en aantoonbare energiebesparing.

Meer lichtregeling

LED-drivers & LED-modules

Wij hebben een uitgebreid aanbod LED drivers en LED modules en armatuurgebonden systemen. Naast het gebruik als losse componenten kunnen deze ook gecombineerd worden om een slimme verlichtingsinstallatie te realiseren.

Meer LED