Home / Nieuws / Gemeentehuis Zeewolde

Gemeentehuis Zeewolde

Projecten | 28-06-2016

Helvar heeft de opdracht van Hellebrekers Technieken gekregen voor de lichtregeling van gemeentehuis Zeewolde. Hellebrekers zal hier de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties uitvoeren.

Het gemeentehuis van Zeewolde is na zo’n 25 jaar toe aan een interne renovatie. Tegelijkertijd heeft de gemeente de ambitie om Het Nieuwe Werken in te voeren. Dit sluit beter aan bij de dynamiek van de werkprocessen en de gewenste servicegerichtheid. Ook wordt zo efficiënt mogelijk omgegaan met de benodigde vloeroppervlakte. 

De interne verbouwing van het gemeentehuis zorgt ervoor dat diverse installaties moeten worden aangepast, uitgebreid of compleet vervangen. Zo wordt ook de verlichting vervangen en aangesloten op een DALI lichtmanagementsysteem. Naast het aansturen van de verlichting wordt de DALI installatie ook gebruikt voor het aansturen van de zonwering. In de diverse ruimtes zal de verlichting en zonwering handmatig te bedienen zijn middels draadloze EnOcean bedieningspanelen in combinatie met scene bedieningspanelen of touchscreens.

Centraal zal bij de receptie een touchscreen geplaatst worden voor bediening en het weergeven van (storings) meldingen uit het DALI systeem als diverse andere systemen zoals MIVA, lift, GBS, OSB.

De oplevering staat gepland voor medio februari 2017.