Home / Nieuws / Eenvoudige lichtsturing voor Immanuelkerk Driebergen

Eenvoudige lichtsturing voor Immanuelkerk Driebergen

Projecten | 01-08-2017

De Immanuelkerk aan de Engweg in Driebergen is onlangs gekocht de Christelijke Gereformeerde Kerk uit Driebergen. Direct na de verkoop is men begonnen om de kerk uit 1888 zowel van binnen als van buiten grondig te renoveren en aan te passen naar de eisen van deze tijd.

De complete elektrotechnische installatie is vervangen en ook is er een nieuw verlichtingsplan ontworpen. Alle toegepaste armaturen zijn voorzien van LED lichtbronnen en uitgevoerd met DALI-drivers.

Een eenvoudig lichtregelsysteem van Helvar maakt het mogelijk om de verlichting en zonwering zowel per ruimte als centraal en vanuit de kostersplaats te kunnen bedienen door middel van touchscreens.

De koster kan zo vanuit de bank de verlichting regelen, de zonwering bedienen maar ook zien of de MIVA toilet in gebruik is, de telefoon gaat of er andere storingsmeldingen zijn.

De buitenverlichting zal op de astronomische klok uit de routers in combinatie met een kalenderfunctie automatisch geschakeld worden. Daarnaast is deze op het centrale touchscreen ook handmatig te bedienen.

De lay-outs van de touchscreens en bedieningen zijn zo ontworpen dat iemand van 8 jaar tot 88 jaar deze kan begrijpen en bedienen. Een mooi voorbeeld van hoe een kleinschalig project met een eenvoudige lichtsturing geheel aan de wensen van de opdrachtgever en deze tijd kan voldoen.