Home / Nieuws / Lichtmanagement AZC Ter Apel

Lichtmanagement AZC Ter Apel

Projecten | 09-03-2016

In samenwerking met BAM heeft Helvar een lichtmanagementsysteem ontworpen waarmee zowel de verlichting als noodverlichting in de verschillende gebouwen centraal geschakeld en uitgelezen kan worden. De opdracht omvat het leveren van routers, sensoren, inputunits en touchscreens. Ook de inbedrijfstelling van het DALI-Ethernetsysteem en visualisatie van de touchscreen behoren tot de opdracht. 

Helvar toont met het verkrijgen van deze opdracht aan dat grote projecten verdeeld over meerdere locatie`s zeer geschikt zijn voor een intelligent, flexibel en eenvoudig te onderhouden DALI systeem. Daarnaast zijn robuustheid en betrouwbaarheid erg belangrijk, van zowel de componenten als het protocol. Door het toepassen van zo min mogelijk verschillende protocollen verhogen we de stabiliteit van het systeem en blijft de snelheid gewaarborgd. 

De eerste dienst- en wasgebouwen zijn eind 2015 opgeleverd. De komende tijd worden de volgende gebouwen geïnstalleerd en geprogrammeerd.

Het nieuwe asielzoekerscentrum omvat 258 woningen en gaat ruimte bieden aan 2.000 asielzoekers. Kantoren, een gezondheidscentrum, een school en recreatiegebouwen behoren tot de opdracht. De woningen zijn geclusterd in acht buurten rondom binnenhoven die open zijn naar het middengebied. In het middengebied liggen de dienstgebouwen als paviljoens rondom de speelplaats, hierdoor kunnen kinderen veilig spelen.

In samenwerking met BAM heeft Helvar een lichtmanagementsysteem ontworpen waarmee zowel de verlichting als noodverlichting in de verschillende gebouwen centraal geschakeld en geschakeld en uitgelezen kan worden.
Bron
Foto`s architectenbureau De Zwarte Hond