Home / Nieuws / Nieuw in opdracht: Hoofdkantoor DPG Media

Nieuw in opdracht: Hoofdkantoor DPG Media

Projecten | 18-04-2023

DPG Media Nederland, het grootste mediabedrijf van Nederland en eigenaar van meer dan 50 Nederlandse merken als AD, Qmusic en Donald Duck, bouwt een nieuw hoofdkantoor in het Amstel Business Park Zuid. Een groot deel van de constructie van het gebouw wordt uitgevoerd in hout. Daarmee wordt het nieuwe pand één van de grootste hybride houten gebouwen van de wereld. 

Wij hebben van onze goede relatie SDR Elektrotechniek BV opdracht ontvangen om het pand te voorzien van een hybride lichtmanagementsysteem. In de kantoren wordt ons draadloze systeem ActiveAhead toegepast. De ruim 600 compacte sensoren krijgen een speciale behuizing waardoor ze perfect in het SAPP plafond geplaatst kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk om de verlichting handmatig te bedienen via draadloze schakelaars

De verlichting in de centrale gebieden wordt aangesloten op ons bedrade lichtmanagementsysteem. Zo’n 200 sensoren gaan ervoor zorgen dat de verlichting alleen brandt als er beweging gedetecteerd wordt.

Alle DALI (nood)verlichting kan gemonitord worden via ons ucontrol platform. ucontrol voert automatisch testen uit en rapporteert eventuele problemen naar de beheerders van het gebouw. 

Leuk detail: het gebouw komt naast 2 andere mooie projecten van ons te staan, het hoofdkantoor van Van Poelgeest BMW/MINI en G-Star RAW!

Afbeelding: Proloog, Team V Architectuur