Home / Nieuws / Nieuwbouw bibliotheek Deventer

Nieuwbouw bibliotheek Deventer

Projecten | 02-03-2018

Aan de Stromarkt in Deventer verrijst de nieuwe Openbare Bibliotheek. Bij het ontwerp van het hedendaagse gebouw is goed nagedacht over de positie ervan in de historische binnenstad. Het wordt een mooi transparant gebouw dat optimaal inspeelt op het gebruik van een bibliotheek in de huidige samenleving.

Minder zichtbaar maar niet minder interessant zijn de technische installaties. EWZ adviseurs uit Harderwijk heeft de installaties ontworpen en het bestek geschreven en hierbij duidelijk voor betrouwbare en energie-efficiënte systemen gekozen. Dit geldt zo ook voor het omschreven lichtregelsysteem welke modulair en schaalbaar dient te zijn op basis van het standaard open DALI protocol.

Helvar heeft vanaf het begintraject met de inschrijvende installateurs meegedacht over de invulling van het bestek en de mogelijkheden. Uiteindelijk heeft Helvar de opdracht van Van Dorp installaties BV uit Amersfoort ontvangen voor het leveren en in bedrijf stellen van het lichtregelsysteem.

Het is een van de eerste projecten waar een sensor van het nieuwe sensorplatform van Helvar in toegepast zal worden. Het unieke aan deze nieuwe 321 sensor is de multi-directionele dekking. Deze techniek zorgt ervoor dat de detectie minder afhankelijk is van de bewegingsrichting dan andere PIR-sensoren, en er dus minder sensoren nodig zijn om een volledige detectie te realiseren.