Home / Nieuws / Opdracht Ingenhouszhof blok B & C

Opdracht Ingenhouszhof blok B & C

Projecten | 14-02-2018

In opdracht van INCO leveren wij het lichtmanagementsysteem voor het zorgcentrum Ingehouszhof Blok B & C in Amsterdam. De twee nieuwe gebouwen van het zorgcentrum krijgen ruimte voor 80 zorgwoningen en 40 seniorenappartementen. Medio 2018 moet het zorgcentrum opgeleverd worden.

De binnenverlichting in de algemene ruimten wordt hoofdzakelijk door middel van bewegingssensoren aangestuurd. Op plaatsen waar bewegingssensoren niet de gewenste werking hebben worden er pulsdrukkers toegepast. De 444 mini inputunits zorgen ervoor dat de pulsdrukkers toegepast kunnen worden in het systeem. De buitenverlichting wordt door middel van relaisunits via ons systeem geschakeld.

Naast de sturing van de verlichting wordt ook alle zonwering via het DALI lichtmanagementsysteem aangestuurd. Dit gebeurd door het toepassen van een weerstation waardoor de zonwering op basis van zonlicht, wind en regen op en neer gestuurd wordt.

De centrale bediening wordt door middel van een touchscreen gerealiseerd. Op het touchscreen worden ook storingsmeldingen en andere signaleringen weergegeven via een koppeling met PRIVA.