Home / Nieuws / Opdracht nieuwe pand Rabobank Gouwestreek

Opdracht nieuwe pand Rabobank Gouwestreek

Projecten | 23-01-2018

Wij leveren, in opdracht van Complex, het lichtmanagementsysteem voor het nieuwe kantoor van Rabobank Gouwestreek. Het nieuwe kantoor moet eind dit jaar klaar zijn en voldoen aan de nieuwste duurzaamheidskenmerken voor een BREEAM-Excellent certificaat. Een van deze kenmerken is de toepassing van LED-verlichting met daglichtschakeling en aanwezigheidsdetectie.

Al de verlichting in het pand, zowel de DALI-verlichting als de schakelbare verlichting, zal door ons systeem aangestuurd worden. Dit zal hoofdzakelijk gedaan worden door middel van sensoren en tijdsturingen. Om de gebruiksvriendelijkheid van de bediening door de gebruikers van het pand te optimaliseren wordt het lichtmanagementsysteem gekoppeld aan het AV-systeem. Daardoor is het mogelijk om in bijvoorbeeld vergaderzalen scene's te sturen die zowel de verlichting als de AV aansturen.

Een andere bijzonderheid is de integratie met de klimaatinstallatie waardoor storingen maar ook de kWh meters centraal uitgelezen kunnen worden. Vanaf de centrale bediening moeten ook overwerktimers ingesteld kunnen worden.