Home / Nieuws / Parkeergarage P+R Zutphen

Parkeergarage P+R Zutphen

Projecten | 22-09-2016

De NS krijgt een nieuwe parkeergarage bij centraal station Zutphen, gebouwd door Continental Car Parks. De parkeergarage heeft straks een capaciteit van 375 parkeerplaatsen en een fietsenstalling met 652 plaatsen. 

De verlichting wordt duurzaam uitgevoerd met LED en aangesloten op het DALI lichtmanagementsysteem van Helvar.  Van Dalen Installatietechniek uit Twello is de elektrotechnisch installateur van het project en installeert de DALI-Ethernet routers. De programmering zal door een software engineer van Helvar uitgevoerd worden. 

De verlichting zal door middel van de astronomische tijdklok van de router in combinatie met een daglichtsensor geschakeld worden op schemering of een donkere dag en door de kalenderfunctie van de router tijdens de vaste openingstijden van de garage. Daarnaast zorgen bewegingssensoren ervoor dat bij het gebruik van de parkeergarage buiten de openingstijden de verlichting uit veiligheidsoverweging alsnog aangeschakeld wordt.

De opdracht voor deze parkeergarage in Zutphen volgt op de eerder in opdracht gekregen parkeergarage van het Amphia ziekenhuis in Breda.