Home / Nieuws / Stadhuis van Maastricht

Stadhuis van Maastricht

Projecten | 23-12-2016

Na de restauratie van het exterieur van het stadhuis van Maastricht is nu de binnenkant aan de beurt. Het stadhuis werd gebouwd in 1659 wat ervoor zorgt dat er met voorzichtigheid gewerkt wordt. Het gebouw moet zo veel mogelijk naar de oorspronkelijke staat worden teruggebracht. Hiervoor wordt aan elk detail aandacht besteed. Zo mag er bijvoorbeeld niet geboord worden dus er kunnen geen leidingen worden bijgemaakt.
Voor de besturing en de bediening is daarom gekozen voor een Helvar netwerksysteem en draad- en batterijloze EnOcean bedieningspanelen voor lokale bediening. Door deze systemen te gebruiken wordt de bekabeling tot een minimum gebracht en kunnen componenten centraal en decentraal worden geplaatst en weggewerkt in de bestaande ruimte.
 
Voor de verlichting in het pand wordt gebruik gemaakt van de oorspronkelijke kroonluchters. Deze zijn gerestaureerd en gemoderniseerd voor LED verlichting. Door gebruik te maken van een intelligente sturing kan de binnenverlichting overdag gebruikt worden als kantoor verlichting en in de avond om het marktplein aan te lichten. Er worden verschillende klok- en input afhankelijke programma’s gemaakt voor het pand zodat de verlichting in de avonduren na kantoortijd dezelfde warme authentieke uitstraling geeft zoals in 1684 nadat de bouw gereed was.
Maar ook de verlichting in ‘het plein’ (de grote entree) wordt aangepast. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van DMX gestuurde verlichting in combinatie met een Helvar 920 router zodat ook de carnavalskleuren rood, geel en groen niet ontbreken.
 
In samenwerking met: EPM Maastricht
Adviseur: Huygen installatieadviseurs Maastricht
Opdrachtgever project: Gemeente Maastricht