Home / Nieuws / Succesvolle seminar Human Centric Lighting

Succesvolle seminar Human Centric Lighting

Events | 08-11-2016

Afgelopen woensdag en donderdag (2 en 3 november) heeft Helvar een succesvolle seminar gehouden over het thema Human Centric Lighting. Dat dit een onderwerp is wat leeft onder veel verlichtingsbedrijven en adviseurs bleek wel uit de grote opkomst.

Tijdens deze dagen heeft Robert Jan Vos, lichtontwerper en –adviseur, meer verteld over de eigenschappen van het licht en wat voor invloed dit heeft op de mens. Daaruit bleek hoe complex het oog en de hersenen van de mens in elkaar zitten en hoe voorzichtig we daar eigenlijk mee om moeten gaan. Daarnaast gaf hij door middel van concrete voorbeelden een goede indruk van de toepassingen van Human Centric Lighting in de praktijk.

Vervolgens heeft Martijn den Besten, verkoopleider van Helvar Nederland, de visie van Helvar gedeeld op Human Centric Lighting. Aan de hand van een casus heeft hij het publiek laten zien wat de mogelijkheden zijn van de aansturing van Human Centric Lighting. Een belangrijk punt wat hierbij naar voren kwam is dat de aansturing van Human Centric Lighting in hetzelfde systeem van Helvar kan worden opgenomen als een normaal DALI lichtregelsysteem. Het maakt voor het Helvar systeem niet uit of er een biodynamische sturing op basis van lichtkleur en intensiteit wordt toegepast of een systeem waarbij de gebruikers zelf de kleur en intensiteit kunnen kiezen. Deze zaken kunnen zonder problemen gecombineerd en gebruikt worden.

Helvar heeft deze dagen erg positief ervaren, met een goed gezelschap en een goed verzorgde lunch door Fabulous Food Truck.

Voor meer informatie, kijk op www.helvar.nl/dali-lichtmanagement/human-centric-lighting of neem contact op met een van onze verkoopadviseurs.