Home / Nieuws / Nieuw in opdracht: Y Towers Amsterdam

Nieuw in opdracht: Y Towers Amsterdam

Projecten | 11-08-2022

Y Towers Amsterdam – twee iconische gebouwen worden voorzien van een Helvar lichtmanagementsysteem 

In de wijk Overhoeks in Amsterdam worden twee spectaculaire torens gebouwd, een hoteltoren van 114 meter hoog en een woontoren van 106 meter hoog. De hoteltoren, een vlaggenschip hotel van Maritim Amsterdam, biedt ruimte voor 579 kamers, een congrescentrum en enkele commerciële functies. In de woontoren komen 290 appartementen met diverse functies.  

Homij verzorgt het ontwerp en de installatie van de gebouwgebonden installaties voor beide torens. Wij hebben van Homij opdracht ontvangen voor de levering en inbedrijfstelling van het lichtmanagementsysteem voor het complex. 

In beide torens wordt de verlichting in de algemene ruimtes door het Helvar lichtmanagementsysteem aangestuurd door middel van daglicht- en bewegingssensoren en tijdsturingen. In de congreszalen, de hoteltoren en in de algemene ruimtes worden 10 inch touchscreens toegepast met een op maat gemaakte visualisatie waarmee de verlichting en zonwering bedient kan worden. Daarnaast wordt er een integratie gemaakt met het AV-systeem waardoor ook de projectoren vanaf de touchscreens bedient kunnen worden.  

De conferentiezalen worden voorzien van vouwwanden die ook te bedienen zijn vanaf het touchscreen. De visualisatie wordt zo opgebouwd dat er vanaf het touchscreen een keuze gemaakt kan worden om de complete ruimte te bedienen of een deel van de ruimte.  

Ook de noodverlichting wordt door middel van E-Monitor opgenomen in ons systeem. E-Monitor voert automatisch duur- en functietesten uit, rapporteert de resultaten in een online dashboard en mailt een pdf-rapportage naar de beheerders van het complex.