ActiveAhead - draadloos

ActiveAhead - Predictive lighting. Always one step ahead of you.ActiveAhead is een uniek draadloos systeem. Programmeren is niet nodig – het systeem leert zelf. Het systeem wordt opgebouwd door Nodes die via Bluetooth Low Energy met elkaar in verbinding staan en samen een mesh netwerk vormen. Alles wat het systeem leert wordt gedeeld met de armaturen in de omgeving. Daardoor voorspelt het systeem waar licht nodig is. En bespaart het energie, moeite en kosten.

Download brochure
 

Armaturen met activeahead

Kies een geschikt armatuur en installeer in een handomdraai een toekomstbestendig project.

Bekijk armaturen
 

1.

Eén stap vooruit

ActiveAhead zet niet zomaar het licht aan als je er bent - het zet het licht aan voordat je er bent. Het verlicht letterlijk jouw route.

 
 
 

2.

 

Aanpassend

Als de bewegingspatronen in een ruimte veranderen, of de ruimte zelf veranderd, past ActiveAhead zich automatisch optimaal aan de
nieuwe situatie aan.

 

3.

Reagerend

ActiveAhead reageert op beweging en daglicht om energie en geld te besparen. Het reageert zelfs op veranderingen in de buurt, zoals op een boom die bladeren krijgt.

 
 
 

4.

Rechtdoorzee

Stuurkabels zijn niet nodig. ActiveAhead is eenvoudig te installeren en werkt automatisch vanaf het eerste moment.

 

5.

Flexibel

Het optionele, batterijloze bedieningspaneel is eenvoudig te configureren en stelt je in staat om 4 scenes te maken. Ideaal voor vergaderruimten.

 
 
 

6.

Vooruitziend

ActiveAhead is ontworpen voor de 'data-driven' toekomst. Nieuwe services zullen prestaties verbeteren en ruimten comfortabeler maken.

 

7.

Onvergetelijk

Als een ruimte leeg achtergelaten wordt, bijvoorbeeld in de vakantie, onthoudt ActiveAhead wat hij geleerd heeft. Klaar voor het moment
waarop je terug bent.

 

De voordelen van Activeahead

De draadloze en zelflerende eigenschappen brengen veel voordelen met zich mee voor de adviseur, installateur, de gebouweigenaar en de gebruikers. 
 


 

Eenvoudige installatie

 

Armaturen met ActiveAhead zijn zeer eenvoudig te installeren. Bevestig de armaturen op de juiste plaats en schakel de netstroom in. Er zijn geen stuurkabels nodig en het systeem hoeft ook niet geconfigureerd te worden.
  Video installatie


 

Slimme energiebesparing

 

In vergelijking met een eenvoudig schakelbaar armatuur levert ActiveAhead serieuze energiebesparing. Naast het voorspellen van wanneer en waar het licht aan moet zijn dimt het de verlichting terug op basis van ruimtegebruik.
  Video voorbeeld voorspellend


 

Perfect voor renovatie

 

ActiveAhead armaturen gebruiken een slim algoritme om het ruimtegebruik te leren. Dit zorgt voor het juiste licht voor elk moment. Het systeem blijft constant leren en het werkt direct na installatie.
  Video voorbeeld parkeergarage 

HOE WERKT HET?

 


Integratie met Helvar drivers (volledig draadloos)

 

1. Een Helvar Freedom LED driver
2. Een ActiveAhead Node of een ActiveAhead Node Sense (node en sensor in één)
3. Een ActiveAhead sensor (i.c.m. ActiveAhead Node)

Daarmee werkt het armatuur direct na installatie op beweging en daglicht en is het draadloos te benaderen. De armaturen vormen automatisch een mesh netwerk, wat inhoudt dat alle armaturen onderling draadloos met elkaar in verbinding staan. Dit zorgt voor een erg betrouwbaar netwerk; zelfs als er een verbindingspunt ontbreekt blijft het netwerk en dus de communicatie intact. ActiveAhead producten

 
 


Integratie met DALI (volledig draadloos)

 

1. 1-4 DALI LED driver(s)
2. Een ActiveAhead Adapter DA
3. Een ActiveAhead Node Sense

Daarmee werkt het armatuur direct na installatie op beweging en daglicht en is het draadloos te benaderen. De armaturen vormen automatisch een mesh netwerk, wat inhoudt dat alle armaturen onderling draadloos met elkaar in verbinding staan. Dit zorgt voor een erg betrouwbaar netwerk; zelfs als er een verbindingspunt ontbreekt blijft het netwerk en dus de communicatie intact.
ActiveAhead producten

 
 


Integratie met DALI broadcast (lokaal bekabeld)

 

1. Eén (of meerdere) DALI LED driver(s)
2. Een ActiveAhead Node Advanced
3. Een ActiveAhead sensor in een houder (of een andere compatibele Helvar DALI systeemsensor) om beweging (PIR) en daglicht te detecteren

Daarmee werken de met DALI aangesloten armaturen direct na installatie op beweging en daglicht en zijn deze broadcast te benaderen. De Nodes Advanced die binnen 10 meter van elkaar liggen vormen automatisch een mesh netwerk, wat inhoudt dat de per Node aangesloten DALI armaturen ook draadloos met andere groepen in verbinding staan. ActiveAhead producten

Case studies


IKC Het Saffier - Zwolle
Kindcentrum Het Saffier in Zwolle is dankzij ActiveAhead voorzien van optimale verlichting.


Ramboll HQ - Denemarken
Ramboll heeft voor ActiveAhead gekozen in het complete kantoor en de parkeergarage. In totaal zijn er zo'n 3000 ActiveAhead Nodes geïnstalleerd.

 


 


Persoonlijke bediening

ACTIVETUNE APP

 

Met de ActiveTune app kun je de verlichting op je werkplek afstemmen op je persoonlijke behoefte. Je kunt je favoriete lichtinstellingen opslaan zodat je op iedere werkplek het gewenste licht hebt. Het enige wat je hoeft te doen is de app openen en de QR code te scannen of je telefoon tegen de NFC tag houden. 
 

 


Bediening van een ruimte of verlichtingsgroep

BEDIENINGSPANEEL

 

Het draad- en batterijloze bedieningspaneel maakt het mogelijk om scenes te bedienen, de verlichting aan/uit te schakelen en te dimmen. Daar waar je automatische lichtwaarden wilt kunnen overrulen, bijvoorbeeld in vergaderruimten.
 


CONFIGURATIE APP


Het systeem werkt volledig autonoom, configuratie is dus niet noodzakelijk. Wel kan het systeem worden gefinetuned door middel van de ActiveAhead app. Via de app kunnen allerlei parameters worden aangepast, zoals:

•  Lichtniveaus & daglichtregeling
•  Timeouts & fade time
•  Preset parameters
•  Fabrieksinstellingen
•  Groepen maken
•  Beveiliging
•  Bedieningspaneel configureren

Dit kan per armatuur, per (draadloze) groep armaturen, of voor het hele mesh netwerk in één keer.
 

 

HYBRIDE LICHTMANAGEMENTHelvar gelooft in een toekomst van hybride verlichtingssystemen. Dit houdt in dat bedrade en draadloze systemen geïntegreerd worden en samen één systeem vormen. 
 


Armaturen met activeahead

Kies een geschikt armatuur en installeer in een handomdraai een toekomstbestendig project.

Bekijk armaturen
 
 

MEER WETEN?

Heeft u meer informatie nodig? Of wilt u een passend advies ontvangen voor uw project? Laat het ons weten!
De prijzen van de componenten zijn te vinden in onze webshop.