(Hybrid) Dimming


Helvar biedt een selectie LED drivers met unieke dimmogelijkheden om veilige, gezonde en hoogwaardige verlichting te garanderen bij het volledige dimbereik van 1% tot 100%.

Hybrid Dimming
De Hybrid Dimming techniek van Helvar combineert de beste eigenschappen van Constant Current Reduction (CCR) met PWM (Pulse Width Modulation). CCR is een zeer efficiënte techniek waarbij het niveau waarop de verlichting brand gelijk is met de stroomsterkte van de driver. De Hybrid Dimming drivers schakelen bij een lager dimbereik over op hoogfrequent PWM dimmen. Dit zorgt ervoor dat de verlichting ook van 20% tot 1% op hoge kwaliteit gedimt kan worden. De frequentie van onze nieuwste producten is 8 kHz van 10% tot 20%, en 1 kHz - 8 kHz tussen 1% tot 20%.

Filtered Hybrid Dimming
Filtered Hybrid Dimming doet nog een stapje bovenop Hybrid Dimming. Filtered Hybrid Dimming zorgt er namelijk voor dat de lineaire CCR veilig dimt tot 3%. Vervolgens wordt het dimmen 'gefilterd' van 3% tot 1%. Dit stabiliseert de output en verlaagt de modulatie index waardoor zelfs bij de laagste dimniveaus een hoge kwaliteit licht bereikt wordt. Deze unieke technologie zorgt voor flikkervrije en veilige verlichting volgens de IEEE 1789-2015 norm.Hybrid Dimming
Hybrid Dimming bereik

Hybrid dimming grafiek

Filtered Hybrid Dimming
Filtered Hybrid dimming bereik


Filtered Hybrid dimming grafiek
 
 

MEER WETEN?

Heeft u meer informatie nodig? Of wilt u de prijzen van onze LED  componenten ontvangen? Laat het mij weten!