SELV - Safety Extra Low Voltage


De SELV <60 LED drivers vallen bij Helvar onder de SE-serie. SELV is een classificatie van producten die onder normale omstandigheden of na een fout (zoals een aardsluiting of een isolatiefout) een uitgangsspanning hebben die onder een gedefinieerde, aanraakveilige spanningswaarde blijft. Helvar heeft diverse SELV <60 LED drivers met een maximaal vermogen van 6 W tot 120 W en met diverse mogelijkheden voor aansturing.

Waarom SELV <60 LED drivers toepassen?
De SELV classificatie zorgt voor een aanraakveilige spanning. Dit geeft meer vrijheid en flexibiliteit tijdens het ontwerpen van een armatuur omdat een armatuur niet geheel gesloten hoeft te zijn. De SELV <60 V drivers van Helvar zijn ontworpen voor armaturen waar de modules niet kunnen worden beschermd en geïsoleerd, maar openstaan voor aanraking. Het tastbare gedeelte van de armaturen kan onbeschermd blijven zolang de uitgang van de driver en de spanning over de modules niet meer dan 60 V is.


LOOP
LOOP staat voor de combinatie van een Helvar LED driver uit de SE-serie met geïntegreerde trekontlasting. Het installeren van LED drivers was nog nooit zo eenvoudig. In plaats van de gebruikelijke trekontlastingen met schroeven kunnen de kabels eenvoudig in de LOOP trekontlasting vastgeklikt worden. De LOOP drivers hebben dubbele ingangsterminals waardoor doorlussen snel en eenvoudig mogelijk is zonder gebruik van aansluitklemmen en grote hoeveelheden draad. Een ander voordeel is dat de LOOP trekontlastingen geschikt zijn voor kabeldiameters tot maximaal 12.5 mm.
De trekontlastingen met het LOOP-principe zijn ook los verkrijgbaar, waardoor we nog meer variatie bieden op ons LED driver assortiment.

  • Klikbare trekontlastingen

  • Klikbare kabelklemmen

  • Snelle installatie ter plaatse

  • Geen schroeven

  • Geen aansluitdozen

 
 
 

MEER WETEN?

Heeft u meer informatie nodig? Of wilt u een passend advies ontvangen voor uw project? Laat het ons weten!
De prijzen van de componenten zijn te vinden in onze webshop.