Tunable White

iC, DALI Type 8


Licht heeft invloed op hoe we ons voelen en hoe we presteren. Door het mengen van warm en koel wit licht en het aanpassen van de lichtintensiteit is het biologische ritme van de mens te beïnvloeden. Dit wordt Human Centric Lighting genoemd.
Tunable White is het aanpassen van de kleurtemperatuur van licht. De LED drivers modules van Helvar die geschikt zijn voor Tunable White zijn bestempeld met iC (Intelligent Color).

Wat is Tunable White en wanneer wordt het toegepast?
Door middel van Tunable White kan warm en koel wit licht gemengd worden. In combinatie met het aanpassen van de lichtintensiteit kunnen er energieke, ontspannende en productieve verlichting settings gerealiseerd worden. Dit bevordert het welzijn en de productiviteit van mensen die een groot deel van hun dag doorbrengen in kunstlicht, bijvoorbeeld kantoormedewerkers, scholieren, ziekenhuispatiënten, etc.

Wat is DALI Type-8 en wat zijn de voordelen?
DALI Type-8 is de DALI Color Control standaard en zorgt voor een eenvoudige aansturing van Tunable White. LED drivers met DALI Type-8 hebben maar één adres nodig om twee of meer uitgangskanalen aan te sturen. Dit betekend dus dat een Tunable White armatuur maar één LED driver nodig heeft. Ook zorgt DALI Type-8 voor een kortere programmeertijd en voor meer vrijheid van het ontwerpen van een Tunable White armatuur.


Hoog Catharijne

Referentie: Hoog Catharijne

De verlichting van het meest bekende winkelcentrum van Nederland is compleet uitgevoerd met Tunable White. Helvar leverde de LED drivers en de complete lichtsturing voor dit project.

Meer informatie   
 
 

MEER WETEN?

Heeft u meer informatie nodig? Of wilt u een passend advies ontvangen voor uw project? Laat het ons weten!
De prijzen van de componenten zijn te vinden in onze webshop.