Over Helvar

WIE WIJ ZIJN

“Mensen doen zaken met mensen, niet met bedrijven”

PROFIEL

Onze klanten

Helvar is een betrouwbare leverancier van LED-drivers, LED-modules en specialist in lichtregelsystemen voor Nederland en België. Onze klanten willen samenwerken met ons. Wij respecteren onze klanten, onze medewerkers en ons klimaat.

 

Milieu

Helvar is toonaangevend specialist als het gaat om efficiënter omgaan met energieverbruik op het gebied van verlichting. Onze systemen garanderen innovatieve lichtoplossingen met heldere en aantoonbare energiebesparing. Helvar zet zich in om de effecten van haar producten op het milieu tot een minimum te beperken door het systematisch reduceren van materiaalgebruik en het implementeren van milieuvriendelijke productiemethoden. Dit is onderdeel van de duurzame zorg voor het milieu van Helvar.

 

Open standaard

Helvar ontwikkeld de lichtregelsystemen op basis van open standaarden ‘DALI’ en ‘Ethernet’.
Het DALI protocol voor sturing van componenten welke vrij programmeerbaar zijn.
Ethernet is de backbone voor communicatie tussen de onderlinge DALI netwerken en communicatie met andere devices. Via Ethernet (TCP-IP) kan eenvoudig met touchscreens, PC’s of een gebouwbeheersysteem gecommuniceerd worden. Ook voor de benodigde software en inbedrijfstelling moet u bij Helvar zijn.

Kennis

In de kern van ons DNA neemt kennisdelen een grote plaats in. Door het delen van onze kennis vergroten we uw slagkracht.
 

Flexibileit

Naast onze flexibele organisatie en werkwijze zijn ook al onze oplossingen flexibel en eenvoudig aan te passen.
 

Onafhankelijkheid

Wij zijn de onafhankelijke specialist op het gebied van lichtmanagement-systemen, en uw betrouwbare partner voor lichtregeling.

Helvar internationaal

Helvar is van oorsprong een Fins bedrijf. Helvar werd opgericht in 1921 en was een voorloper in de ontwikkeling van verlichtingscomponenten. In het begin van de jaren ’80 produceerde Helvar de eerste dimbare voorschakelapparatuur ter wereld.  

In 1966 begon Helvar met de productie van componenten voor lichtregelsystemen. Later ging Helvar zich ook richten op de lichtregeling in theaters en conferentieruimten. Vanaf 1987 is de productie en ontwikkeling van de lichtregelsystemen in Engeland gevestigd. 
Vandaag de dag is Helvar de een van de grooste producenten van LED-drivers en een vooraanstaand leverancier van lichtregel- en lichtmanagementsystemen.  

Vanaf 2009 worden de Helvar activiteiten in Nederland vanuit het Lighting controls B.V. kantoor in Leerdam en België vanuit het Lighting controls BVBA kantoor in Sint Niklaas gecoördineerd.

Bekijk de bedrijfsfilm om meer over Helvar te weten te komen.

onze Werkwijze

Bestek/ ontwerpfase/ offerte traject

We helpen u op weg om uw wensen om te zetten naar een duidelijk en functionele omschrijving voor het bestek. Ook 'vertalen' we het bestek naar een definitief ontwerp en stellen daarbij een open begroting op. Hierbij houden wij uw einddoel voor ogen en bewaken het budget.
 

Uitvoering

Zowel in het voortraject als na opdracht zetten wij onze kennis en ervaring maximaal in. Hierbij gaan wij complexe opgaven en krappe planningen niet uit de weg. Door onze innovatieve en intelligente systemen en een flexibele werkwijze zijn we in staat u en uw opdrachtgever te ontzorgen. 
 

Oplevering, nazorg

Naast de kwaliteitsproducten die we leveren is ook ons serviceniveau hoog. Samen met u leveren we het project op en zorgen voor de juiste documentatie en opleverdocumenten.
Garantie, service en onderhoud kan per project als maatwerk geleverd worden. We hanteren een open communicatie en komen onze beloften na.