Atlas Theater, Emmen

Atlas Theater, Emmen

Het Atlas Theater, gelegen aan het Raadhuisplein in Emmen, is een multifunctioneel theatergebouw. Naast de 2 theaterzalen beschikt het complex over een congrescentrum, kantoren en diverse horecagelegenheden. Het Altas Theater grens aan het dierenpark ‘Wildlands Adventure Zoo Emmen’ en dient tevens als toegang tot het park.
 
Wij verzorgen voor het complex de aansturing van alle verlichting, inclusief een koppeling met de DMX-verlichting in de theaterzalen. In de algemene ruimten verloopt de aansturing volledig automatisch op basis van tijdsturingen. Dit is ideaal voor de gebruiker; de verlichting is 99% van de tijd optimaal zonder dat de gebruiker daar iets voor hoeft aan te passen. Op het moment dat de automatische sturing niet voldoet kan de gebruiker via de centrale bediening de verlichting schakelen. Via de centrale bediening is er ook koppeling gemaakt met de BACnet installatie en met het alarm.
 
In ruimten die een wisselende functie hebben maar waarbij dit niet aan een tijdstip is te koppelen kan de verlichting handmatig worden bediend. In de theaterzalen zijn er vanwege de hoeveelheid schakelingen touchscreens toegepast waarmee zowel de verlichting, zonwering als de stopcontacten geschakeld en bediend kunnen worden.