Hyatt Regency Spinoza Hotel, Amsterdam

Hyatt Regency Spinoza Hotel, Amsterdam

Het internationale 5-sterren hotel Hyatt Regency Spinoza bevindt zich in de binnenstad van Amsterdam, op de locatie van het voormalige Emma Kinderziekenhuis. Hoewel een deel van de oude gevel van het ziekenhuis in stand is gebleven is het pand volledig gemoderniseerd. Helvar heeft in opdracht van Terberg Totaal Installaties uit IJsselstein het lichtmanagementsysteem geleverd.
 
De begane grond bestaat uit de receptie, lobby, restaurant, lounge, gym & spa, binnentuin en conferentie faciliteiten. Door middel van Helvar bedieningspanelen en verschillende voorgeprogrammeerde lichtscenes kan de verlichting in de receptie, lobby, restaurant en lounge op ieder moment van de dag aangepast worden aan de situatie. De verschillende design armaturen zonder DALI LED-drivers worden aangestuurd door middel van DALI fase-dimmers. Op deze manier kan alle verlichting door één systeem aangestuurd worden.
 
In de vergaderzalen is er een koppeling gemaakt met het AV-systeem. Op het moment dat de beamer inschakelt wordt automatisch de presentatie scene actief. Ook de noodverlichting is door middel van een visualisatie op een touchscreen te monitoren, wat het onderhoud van de noodverlichting installatie eenvoudig maakt.

Het gebouw heeft een BREEAM-NL Excellent certificaat ontvangen.