Jakoba Mulderhuis, Amsterdam

Jakoba Mulderhuis, Amsterdam

Met de bouw van het Jakoba Mulderhuis (voorheen Conradhuis) is de laatste stap gezet in het afronden van het Amstelcampus. Een bruisende stadscampus waar bijna 30.000 studenten studeren, onderzoeken en ontmoeten. 

Voor het Jakoba Mulderhuis hebben wij een lichtmanagementsysteem mogen bedenken en in bedrijf mogen stellen. Wij hebben in dit project elke lamp geïdentificeerd, zodat alles nauwkeurig vaststaat in het systeem. Vervolgens hebben we onze apparaten afgestemd op de ICT van de HVA. Het systeem is zo opgebouwd dat het uit te breiden is met een monitoringsysteem waarmee men inzicht kan krijgen in de status van armaturen en waarmee de noodverlichting automatisch getest kan worden en kan worden gerapporteerd. Er zijn touchscreen geleverd om de verlichting te kunnen bedienen in de collegezalen. Ook is er een koppeling gemaakt met het klimaatsysteem daardoor kunnen de sensoren van het lichtmanagement ook gebruikt worden om het klimaatsysteem aan te sturen.  

Aan de hand van beweging wordt zowel de verlichting als het klimaatsysteem aangestuurd. Dat gebeurd doormiddel van een BACnet koppeling.