Parkhoven, Leeuwarden

Parkhoven, Leeuwarden

Parkhoven is een nieuw woonzorgcentrum in Leeuwarden voor mensen met dementie en/of een lichamelijke aandoening. Het gebouw is voorzien van moderne technieken waar de kwaliteit van leven en de veiligheid van de bewoners mee verhoogd wordt. In opdracht van Pranger-Rosier heeft Helvar het lichtmanagementsysteem geleverd.
 
Licht is een belangrijke factor voor het welzijn van de mens in een gebouw. Daarom is er gekozen om in de woonkamers van Parkhoven Human Centric Lighting toe te passen. Samen met Pranger-Rosier, adviesbureau Invent en personeel van Parkhoven is er een 24-uurs cyclus bedacht waarbij de verlichting op basis van lichtkleur- en intensiteit gestuurd wordt.
De verlichting kan ook handmatig aangestuurd worden door middel van touchscreens. Er is een touchscreen geplaatst op een centrale locatie, vandaaruit kunnen verschillende gebieden in het gebouw bedient worden. In de woonkamers zijn touchscreens toegepast waarmee de tijdsturingen overruled kunnen worden door het sturen van scenes.
Daarnaast worden ook alle zonwering en zonnedoeken op de pergola’s in de tuin via het Helvar systeem volledig automatisch aangestuurd door middel van een weerstation.
 
Fotocredits: KwadrantGroep