Pillows Grand Hotel Reylof, Gent

Pillows Grand Hotel Reylof, Gent

Het vernieuwde 'Pillows Grand Hotel' bevindt zich in een beschermd gebouw op steenworp afstand van het historische centrum van Gent. Het herenhuis in Louis XIV-stijl biedt plaats aan toeristen van over de hele wereld, alsook aan zakenmensen die gebruik maken van de vergaderruimtes of ‘salons’.
 
Helvar heeft het hotel van lichtsturing voorzien. De lichtsturing omvat meerdere voorgeprogrammeerde ‘loops’ die, op basis van de ingebouwde astronomische klok en de kalenderfunctie, automatisch in elkaar overlopen. Zo wordt in het restaurant bij het ontbijt een aangename doch functionele sfeer opgeroepen; later op de avond wordt de directe verlichting gedimd en begint de indirecte verlichting iets meer te branden.

Naast de DALI verlichting zijn ook de design armaturen opgenomen in het systeem. Boven de bar hangen oude armaturen die ‘refurbished’ zijn en daardoor weer compleet in de stijl van het hotel passen. Deze armaturen kunnen geschakeld worden via een DALI relais waardoor alle functionaliteiten van het systeem ook toegepast kunnen worden op deze armaturen.

In de ‘conference room’ is een touchscreen geplaatst waarmee men, naast de beamer, ook de verlichting kan aansturen. Verschillende voorgeprogrammeerde scènes kunnen opgeroepen worden: algemene verlichting / schoonmaak / vergadering / presentatie / sfeerverlichting.
 
Indien gewenst kunnen de verschillende zones, van de ‘Grand Saloon’ tot de inkomhal, ook manueel overruled worden