Reynaers Aluminium, Duffel

Reynaers Aluminium, Duffel

Met een hoge aandacht voor duurzame en “future-proof” oplossingen wordt het steeds duidelijker dat de realisaties van vandaag compatibel moeten blijven met de functionaliteiten en diensten van morgen.

Een mooi voorbeeld van deze mentaliteit is te vinden bij Reynaers Aluminium. Sinds 2017 maken zij gebruik van het Helvar DALI lichtmanagementsysteem in het volledige gebouw. Met het systeem kunnen zij het gebouw zowel lokaal als centraal bedienen door middel van overzichtelijke touchscreens met koppelingen naar HVAC en elektrische vensterbediening.

Als marktleider is Reynaers altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen. Ook de gebouwtechnieken moeten up-to-date blijven. Daarom wordt het lichtmanagementsysteem aangesloten op het Helvar Cloud Platform. Dit maakt het mogelijk om het bestaande systeem te monitoren en te onderhouden via de cloud. Hierdoor is Reynaers in staat om inzicht te krijgen in de prestaties van het systeem en het gebouw, weten ze wanneer er iets aan de hand is en kunnen problemen eenvoudig opgelost worden. Het Helvar Cloud Platform is altijd in ontwikkeling. Updates worden automatisch doorgevoerd waardoor nieuwe functionaliteiten ondersteund blijven.