TVH Headquarters, Waregem

TVH Headquarters, Waregem

Thermote & Vanhalst (TVH), wereldspeler in de material handling, industriële en landbouwmachine-industrie, heeft in 2021 een nieuw hoofdkantoor ‘The Hub’ in gebruik genomen. 

Het gebouw van 13.000 m2 kenmerkt zich door het strakke en lichtrijke ontwerp en bestaat uit een visitor center, auditorium, een showroom, vergaderzalen, kantoorruimte en een restaurant met patio. Bij het ontwerp is er veel aandacht geweest voor het comfort van de mensen in het gebouw, ergonomie en efficiëntie. 

Verschillende systemen zorgen voor een aangenaam binnenklimaat in het gebouw. Ook het lichtmanagementsysteem levert een belangrijke bijdrage. Flexibiliteit, eenvoud in gebruik en toekomstbestendigheid waren hierbij de belangrijkste pijlers. Ook de mogelijkheid om met andere systemen te communiceren was een must. Zo is in iedere vergaderzaal een touchscreen voorzien waarmee de verlichting, zonwering en tv-schermen aangestuurd worden. Daarnaast is er een koppeling gemaakt met het alarmsysteem. Zodra het alarm getriggerd wordt gaat de gehele verlichting in het gebouw en in de parking branden. Daardoor wordt men niet alleen afgeschrikt bij inbraak maar is er ook een optimale beeldopname van de camera’s. 

Het gebouw is voorzien van sensoren die ervoor zorgen dat de verlichting op het juiste moment brandt. De astro klok in combinatie met de kalenderfunctie die ingebouwd zijn in het systeem zorgen ervoor dat de verlichting in de parking ’s morgens aangaat voordat de eerste personen arriveren. 

Project details:
229 st PIR sensoren (320) 
186 st Multisensoren (321) 
150 st Touchscreens (7 inch) 
32 st Routers (910) 
20 st Mini input units (444) 

Opdrachtgever: EEG NV 
Sales engineer: Sigurd de Knijf