Winterwarm, Winterswijk

Winterwarm, Winterswijk

Winterwarm heeft een leidende positie in de industriële verwarmingsmarkt. WinLed is een zusterbedrijf van Winterwarm en is gespecialiseerd in LED verlichting. Winterwarm heeft in 2019 besloten om een geheel nieuw pand te bouwen. Sinds augustus 2022 is het pand in gebruik genomen. Voor het nieuwe pand heeft technisch verkoopadviseur Steven van Beek, in nauwe samenwerking met Winterwarm, het lichtmanagementsysteem mogen realiseren. De WinLed armaturen die in het pand toegepast zijn heeft Jurgen van der Kolk, verkoopadviseur LED oplossingen, voorzien van Helvar LED drivers. 

Helvar LED Drivers voor WinLed  
Sinds 2019 leveren wij met trots AAN/UIT en DALI (-2) LED-drivers aan WinLed. WinLed in Winterswijk levert LED-verlichting voor bedrijfsmatige omgevingen zoals kantoren, bedrijfshallen, winkels, magazijnen en buitenterreinen. Voor renovaties zijn ook duurzame retrofit oplossingen beschikbaar waarbij de lichtlijnen behouden kunnen blijven. In de WinLed Skyline serie kunnen DALI sensoren ingebouwd worden wat zorgt voor een nog eenvoudigere en duurzamere switch naar LED. 

Lichtmanagementsysteem in het nieuwe pand 
Steven heeft voor de nieuwbouw van Winterwam de complete lichtsturing ontworpen. Steven: “Voor de nieuwbouw van Winterwarm ben ik in een bijzondere rol betrokken geweest. Mij werd gevraagd om de complete lichtsturing te adviseren en te ontwerpen. Vervolgens heb ik de sturing in afstemming met Winterwarm bedacht en daarna verwerkt op de installatietekeningen.”   

In dit project zijn de nieuwe 950 DALI-2 routers toegepast. Dit zorgt voor een flexibele installatie die klaar is voor de toekomst. De verlichting in de kantoren wordt aangestuurd door middel van bewegingssensoren. Dit is bewust gedaan omdat het nieuwe gebouw veel glas bevat. Door het licht niet volledig uit te schakelen wordt er gedurende de dag een vriendelijke uitstraling gecreëerd. De productiehal is volledig te bedienen en aan te passen vanaf het touchscreen bij de receptie. Een BACnet koppeling zorgt ervoor dat data uit het lichtmanagementsysteem uitgewisseld wordt met het gebouwbeheersysteem.